Introductie

VINZWEMMEN

Voel de kracht

Ervaar de snelheid

Ben je op zoek naar ‘die andere’ watersport?
Dan is vinzwemmen iets voor jou. Combineer kracht en souplesse en ga snel, héél snel!
Het wereldrecord ligt onder de 14 seconden op 50 m, maar misschien doe jij ooit wel beter?

Kom vrijblijvend en gratis proberen. Lees hier: hoe, waar, wanneer en wat.

Wat is Vinzwemmen?

Vinzwemmen is absoluut de snelste zwemdiscipline. Als we de wereldtop bekijken, dan zijn vinzwemmers 15 tot 25 procent sneller dan hun collega"e;s zonder vinnen. Het wereldrecord met een monovin op 50m ligt onder de 14 seconden!

Eén of meer vinnen zorgen voor een krachtige slag waardoor je soepel en makkelijk door het water glijdt. Snel en met een ferme dosis zwemplezier!

Met het klassieke paar vinnen zwem je crawl.

Daarnaast is er de monovin, een groot driehoekig blad waar beide voeten in schuiven. Daarmee beweeg je je voort als een dolfijn. De armen worden strak vooruit gestrekt en een golfbeweging wordt ingezet onder de borstkas. Wie deze stijl beheerst, zwemt gracieus en bereikt topsnelheden!

De snorkel zorgt ervoor dat je goed kan blijven ademen, terwijl je verder grotendeels onder water zwemt.

Kom vrijblijvend en gratis proberen. Lees hier: hoe, waar, wanneer en wat.

Waarom vinzwemmen?

Vinzwemmen is een gezonde sport: werk aan je gezondheid, versterk je conditie! En er is nog meer: verhoogde souplesse, ontwikkeling van alle spiergroepen, verbetering van ademhaling en bloedsomloop…

Vinzwemmen leer je sneller. Een paar vinnen leveren extra stuwing waardoor je beter in het water ligt en makkelijker zwemt. Je gaat sneller vooruit en krijgt de techniek vlotter onder de knie. Kortom je boekt vlug vooruitgang dat geeft voldoening!

Vinzwemmen is leuk, vinzwemmen is dol-fijn 😉
Voor kinderen openen zwemvinnen een nieuwe wereld, een extra dimensie van plezier.

Vinzwemmen is voor iedereen. Ben je 7 of 70, het maakt niet uit. Voor kinderen is de instap zeer laagdrempelig. Voor volwassen ligt deze iets hoger maar in feite kan het hele gezin komen vinzwemmen. Kinderen, tieners, twintigers of volwassen alle leeftijdscategorieën zijn vertegenwoordigd in onze club.

Kom vrijblijvend en gratis proberen. Lees hier: hoe, waar, wanneer en wat.

Geef een reactie